Direktlänk till inlägg 11 januari 2011
Vill du också baka dina egna smarriga chokladmaränger?
I så fall så behöver du:
3 äggvitor
1,5 dl socker
Cacao
Mörk blockchoklad
Så här gör du:
1. Smält den mörka chokladen. Dela upp äggvitorna från ägggulorna i en bunke. Vispa äggvitorna (gärna med elvisp, annars blir det väldigt svårt) tills man kan luta på burken utan att det rinner ut. Då kan du hälla i sockret och cacao efter smak. Blanda smeten ordentligt så att cacaon och sockret kommer in i smeten ordentligt.
2. Lägg upp smeten på en plåt som små maränger. Ringla över den mörka chokladen.
3. Ställ in plåten i ugnen på 110 grader och låt de stå i ca en timme. Ta sedan ut marängerna ur ugnen och vänd på dom, låt dom stå i en halvtimme till innan det är klart.
Hoppas att det smakar // Hanna och Ida
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|